Wednesday, June 10, 2020

Benti mezitlábas ösvény


A minap, amikor a kislányom a geotáblán mászkált megihletett egy benti mezítlábas ösvény gondolatával, amit most meg is valósítottunk.



Előkerestem különböző textúrájú dolgokat, amik alkalmasak arra, hogy a gyermek ráálljon és átsétáljon rajta. A mi mezítlábas ösvényükbe duplóalap, geotábla, habszivacs, fonál, filc anyag és különböző papírlapok kerültek: csillámos papír és hullámos kartonlap. A lényeg, hogy váltakozzanak a textúrák, más érzete legyen a gyermeknek, ahogy sétál az ösvényen. Legyen puhább, keményebb, durvább, finomabb, stb. A kislányom élvezettel mászkált rajta fel-alá, és ahogy az ösvény végére ért, elkiáltotta magát, hogy mégegyszeeeer!



Készítettünk egy kis táblát a kezeknek is, erre részben hasonló dolgok kerültek. Tettem rá hullámos kartonlapot és filc anyagot, de került rá mosogatószivacs, fürdőszivacs, kavicsok, fonál és szilikon jégtartó is, ami a legnagyobb sikert aratta, a leányzó élvezettel nyomkodta a virágformákat.




No comments:

Post a Comment

Golyópálya

A gyerekek, különösen a kisfiam, nagyon szeretnek golyókkal játszani. Van egy fa golyópálya játékunk, ami nagyon népszerű, csak rendszeres...