Thursday, June 18, 2020

Dinoszaurusz ásatás


A gyerekekkel nem tudtunk már tovább várni, és sort kerítettünk az archeológiai foglalkozásra. A sógyurma nem keményedett meg teljesen, de tökéletesen használhatónak bizonyult.


A tegnap előtt készített dínó csontokat, fosszíliákat, és tojásokat egy tál homokba tettem. A gyerekek ecsettel szépen finomat lesöpörték a homokot az őslény maradványokról, és kiemelték őket.


A csontokat egy fénykép alapján rekonstruáltuk, néhány darab kicsit megsínylette az ásatást, de nagyjából felismerhetőek maradtak.



A tojásokat a gyerekek kalapáccsal szétverték, és kiszabadították a kis dinoszauruszokat.



A minap láttam Pinteresten egy jó ötletet kisdínók keltetéséről, amit mi is kipróbáltunk. Egy zacskó szódabikarbónából és némi vízből masszát kevertem, amibe beletettük a dínókat, és tojást formáztunk belőle. Elméletileg ha pár napig hagyjuk száradni, teljesen megkeményedik, de mi türelmetlenek voltunk, és egyből kikeltettük őket.


Egy kis pohárba ecetet öntöttem, amit a gyerekek pipettával a tojásokra csepegtettek. A szódabikarbóna pedig felpezsgett, és leoldódott a kis őslényekről.




No comments:

Post a Comment

Golyópálya

A gyerekek, különösen a kisfiam, nagyon szeretnek golyókkal játszani. Van egy fa golyópálya játékunk, ami nagyon népszerű, csak rendszeres...